Welcome

to

your

Sun Protection Factor [SPF]

GUIDE

NO QUICK FIXES. LONG-TERM BEAUTY.

01. CE ESTE SPF-UL?


SPF este abrevierea de la "Sun Protection Factor", adică „factor de protecție solară”. Este indicatorul folosit la scară largă pentru evaluarea capacității de protecție a cremelor de foto-protecție.

SPF 15 filtrează 93% dintre radiații.
SPF 30 filtrează 96,7% dintre radiații.
SPF 50 filtrează 98% dintre radiații.

Deci ai șanse să te bronzezi în continuare, doar că acest lucru se va face treptat, într-un mod mai sănătos.


Există teste de laborator făcute pe subiecți umani prin care se determină capacitatea de protecție a unei loțiuni, iar Uniunea Europeană are reglementări foarte precise și stricte referitoare la testarea, etichetarea, siguranța și eficacitatea factorului de protecție solară. Detaliez mai jos dacă ai curiozitatea de a citi despre testele care trebuie făcute și standardele îndeplinite, dacă nu, feel free să treci la următorul capitol.

Standarde ISO

Mai multe standarde ISO sunt relevante pentru testarea eficacității și siguranței produselor de protecție solară:

  • ISO 24444:2010: Acest standard specifică metoda in vivo pentru determinarea SPF.

  • ISO 24443:2012: Acest standard descrie metoda in vitro pentru evaluarea protecției UVA.

  • ISO 16217:2016: Acest standard descrie metoda pentru testarea rezistenței la apă.

02. DE CE CĂUTĂM SOARELE?


Înainte de 1920, în America și Europa, pielea bronzată era asociată cu clasele inferioare, care trebuiau să trudească la câmp, în vreme ce chipurile palide erau considerate atrăgătoare. Cum s-a schimbat acest aspect, cel puțin în Europa? În 1929 Coco Chanel a stat, fără să-și dea seama, prea mult la soare pe Coasta de Azur și la scurt timp după aceea revista Vogue a declarat că fata anului 1929 trebuie să fie bronzată. Astfel, pielea bronzată a devenit un simbol al bogăției, al relaxării în vacanță.

03. DE CE AVEM NEVOIE DE SPF?


Când cineva vine în studio sau în programul GLOW at HOME online și îmi spune că arată mai bătrână decât vârsta pe care o are, o întreb dacă folosește protecție solară. Răspunsul este că da, în vacanțe, la mare și cam atât. Lipsa folosirii protecției solare te va face pe termen lung să pari mai bătrână decât ești în realitate și, cum trăim într-o societate obsedată de tinerețe, nu este de mirare că te simți așa.

Soarele ne oferă multe lucruri: căldură prin lumina infraroșie, lumină să vedem lucrurile și ceva ce nu putem simți sau vedea, lumina ultravioletă. Această lumină ultravioletă este dovedită științific că accelerează îmbătrânirea prematură, fotoîmbătrânirea și sporește șansele apariției melanomului.

Razele ultraviolete sunt de două tipuri: UVA (A-age) și UVB (B-Burn). UVB lovește epiderma și arde, înroșește, dar contribuie și la sintetizarea vitaminei D necesară organismului nostru. În schimb, UVA penetrează adânc în dermă, săpând în structurile de suport importante, rupând fibrele de colagen (care dau acel aspect plin al feței) și elastina (care fac pielea să fie elastică).

Multe persoane lucrează de acasă și vor spune că nu ies prea des afară. Întrebarea mea este: ai geamuri? Lucrezi la calculator? UVA penetrează sticla geamurilor și, deși este puțin probabil să ne ardem pielea stând în casă, un lucru este sigur: efectul de îmbătrânire prematură continuă atâta vreme cât suntem expuși luminii soarelui.

Poate ai văzut pe internet poze ale unor camionagii cu pielea ofilită pe o parte a feței, iar cealaltă parte arată cu două decenii mai tânără; acest lucru se numește fotoîmbătrânire. Sau poate observi bătrâni cu pete maronii pe mâini, față și corp. Denumirea de "petele bătrâneții" este eronată, cauza fiind expunerea la soare, nu vârsta.

Dacă-ți place și ție să aprofundezi subiectul atunci uite studiul de caz făcut pe gemene, una dintre ele fiind constant expusă la soare de-a lungul vieții, cealaltă având o expunere minimă, și cazul devenit viral al șoferului de camion, pentru a vedea efectele soarelui pe termen lung, fără protecție solară.

În îngrijirea tenului participi la un maraton și NU la un sprint.

04. TIPURILE DE PROTECȚIE SOLARĂ


Confuză dacă este mai bine să apelezi la protecție minerală sau chimică? Te cred. Personal, nu cred că una este mai bună decât cealaltă și mă concentrez pe eleganța cosmetică a produsului și reaplicare, nu pe un brand anume sau pe tipul de filtre UV folosite. Teoretic, filtrele minerale sunt adecvate persoanelor cu pielea sensibilă, cuperozică, cu rozacee, dar am folosit filtre chimice cu succes și în rândul lor. Este pur și simplu un tip de produs pe care îl testezi și îl adaptezi la nevoile tale.

Dar marile categorii sunt acestea:

Protecție minerală: poți recunoaște acest lucru prin prezența filtrelor UV sub aceste denumiri:

  • Dioxid de Titan (Titanium Dioxide)

  • Oxid de Zinc (Zinc Oxide)

Protecție solară chimică: poți recunoaște acest lucru prin prezența filtrelor UV sub aceste denumiri:

  • Avobenzonă (Avobenzone)

  • Octinoxat (Octinoxate)

  • Oxybenzonă (Oxybenzone)

  • Homosalat (Homosalate)

  • Octocrilen (Octocrylene)

REMINDER

No quick fixes. Long-term beauty.

05. CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE APLICAREA ȘI REAPLICAREA SPF-ULUI


Informațiile sunt confuze despre cantitatea ce trebuie aplicată, așadar am apelat la legislația Uniunii Europene care explică acest lucru foarte clar.

Conform recomandărilor Uniunii Europene, pentru o protecție solară eficientă, se sugerează aplicarea unei cantități de 2 mg/cm² de piele. Aceasta echivalează aproximativ cu:

  • 1 linguriță de produs pentru față și gât.

  • 1 lingură pentru fiecare braț.

  • 1 lingură pentru fiecare picior.

  • 1 lingură pentru piept și abdomen.

  • 1 lingură pentru spate.

Regula mea pentru față, gât și decolteu este de 2 degete de produs - ca în imaginea din arhivă - însă acest lucru nu se aplică texturilor foarte fluide.

Nu uita sa aplici pe ceafa,urechi si dosul mainior.

Reaplicarea factorului de protectie eu o fac pe timpul zilei cu pudra minerala, Supergoop pe fata, gat, decolteu, iar restul corpului cu un produs destinat acestor zone.

06. METODE SUPLIMENTARE DE PROTECȚIE SOLARĂ


Am o viață activă, nu am mașină și de regulă ies din studio sau din casă spregradinita la orele în care indicele UV este crescut , prefer să mă protejez cu pălărie,ochelari de soare șio bluză cu mânecă lungă de in.

Acest lucru face ca tranziția să fie suportabilă, simt mai puțin căldura , mușchii feței mai puțin încordați, deci laba găștii și liniile de tramvai dintre sprâncene nu sunt stimulate ( uitați-va de jur împrejurul vostru la persoanele care nu poartă ochelari de soare sau o șapcă pe cap vara), iar durerile de cap datorate încruntării din cauza luminii și căldurii soarelui nu au mai apărut .

Te încurajez să îți găsești o pălărie, o șapcă și ochelari de soare, cu care să îți protejezi scalpul, ochii și pielea feței.

Există haine cu protecție UV. Oysho are haine drăguțe pentru femei, dar găsiți variante frumoase și la Decathlon sau în acest link pe Amazon. Sunt ideale pentru persoanele cu fototipul 1, care se ard foarte repede și au nevoie de protecție extra, dar nu numai.

07. RECOMANDĂRI SPF PENTRU TEN


Orice recomandare trebuie să îți placă ție și pielii tale. Vei vedea că am inclus The Beauty of Joseon la fiecare categorie, deoarece cred că fiecare tip de ten poate beneficia de utilizarea lui. De asemenea, am inclus la fiecare categorie Dr. Jart+, un SPF mineral.

Așadar, acestea sunt recomandările mele:

Ten mixt, gras - acestea pot fi folosite fără cremă hidratantă vara; sunt suficient de emoliente.

RMS


Ten uscat-


Ten sensibil-

08. RECOMANDĂRI SPF PENTRU CORP


KEEP IN TOUCH